1. Hem
  2. keyboard_arrow_right Nyheter
  3. keyboard_arrow_right tjejerna på malta

Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.

Artikelbild

tjejerna på malta

Tjejerna på Malta berättar om sin APL på Gozo. Nu är det bara knappt två veckor kvar. 

Wilma Andersson, Klara Andersson, Felicia Floberg och Nellie Valeria berättar att innan de åkte till Malta var de alla väldigt nervösa över hur det skulle gå med engelskan men det släppte direkt när de kom till Gozo.

- Språket är inga problem, det flyter på och det är inget man tänker på när man pratar med kunder eller kollegor berättar tjejerna på Malta. Alla fyra trivs bra och tycker att de har känt sig välkomna på sina arbetsplatser och att de har snälla kollegor.

Wilma, Klara och Felicia gör sin APL i en matbutik som heter Lighthouse. De är i tre olika butiker på tre olika ställen på Gozo. Nellie har sin praktikplats på Gozo chemists i Xewkija, det är ett slags apotek.

Min praktikplats är väldigt nära och bra från lägenheten och jag får en go´ morgonpromenad i solen varje morgon berättar Wilma. Kollegorna skämtar mycket med varandra och hjälper varandra med allt. Wilma berättar att hon har fått testa på det mesta i butiken och det finns väldigt mycket att göra så dagarna går ganska fort.

Klara och Felicia instämmer och berättar att det de får göra i butikerna är bland annat att fronta, kolla datum, hjälpa kunder och stå i kassan.

Klara var först på Mothercare som är en barnbutik. Där trivdes hon inte så bra så hon bytte till Lighthouse i L-Gharb. På den nya praktikplatsen trivs hon mycket bra och det finns alltid något att göra.

Felicia gör sin APL på Lighthouse i Xaghra. Det är kul att kollegorna är intresserade av hur det kommer sig att vi är på Gozo och praktiserar och hur det i Sverige, säger Felicia.

Nellie har sin praktikplats på Gozo chemists i Xewkija. Även hon trivs väldigt bra och har fått kollegor som varit väldigt inbjudande.

-Jag har fått testa på många olika arbetsuppgifter, berättar Nellie. Jag frontar varor, står i kassan och prismärker nya varor.

I helgen ska hela Hulebäcksgänget åka på utflykt till huvudön Malta och Valetta.

Nyhetsblad

En bildtext

Senast ändrad


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.